Select Page

Det sägs att för lite sömn har stora konsekvenser för både vårt humör och mående. Det finns även en hel uppsjö av goda råd om hur man sover bättre. Temperaturen i sovrummet lär vara viktig, 18 grader ska det vara. Sov med yllesockor och snooza aldrig väckarklockan. Du kan måla sovrummet i glada färger, eller lugnande färger. Ha tunna gardiner som släpper in solljus, eller ha tunga gardiner så du kan sova i ett mörkt rum. Har du växter i sovrummet ska det påverka ditt psykiska mående positivt. Drick vatten när du vaknar, och byt ut larmet på väckarklockan mot glad musik. Kolla inte mail och nyheter innan frukosten, utan skriv ner tre saker du är tacksamför istället. Ta fem djupa andetag. I en perfekt värld har du tid för morgonmeditation, men att andas djupt är ett bra alternativ för att minska stressen.

Svaret kan vara mera närliggande

Listan med goda råd för en bättre sömn kan bli riktigt lång om man letar lite. Och det ligger säkert något i varje råd. Vi är olika som människor, och hittar du ett råd som passar dig, så följ det. Det finns ingen anledning att inte göra det.

Du skulle också kunna investera i en ordentlig säng. Din säng påverkar din sömn som inget annat. Ungefär en tredjedel av ditt liv spenderar du i sängen och rätt säng kan vara avgörande för hur den tredjedelen av ditt liv ser ut. Den tredjedelen påverkar i sin tur de två andra tredjedelarna. Rätt säng påverkar mao. hela ditt liv Du hittar även en uppsjö av olika sängarom du letar lite.Rätt säng stöttar din kropp på alla de punkter du behöver och ger dig en lugn sömn. Om inte din säng passar ditt sätt att sova, kan det hända att du istället vaknar flera gånger, under natten.