Select Page

Svårt att sova?

Ibland kan det vara svårt att falla i sömn av olika orsaker. Kanske är dina gardiner inte tillräckligt mörka, kanske har du druckit kaffe försent på dagen eller har gjort något annat som gör att du har svårt att somna. Det viktigast är att du tänker tillbaka på vad orsaken till dina sömnproblem är. Det kan vara så många saker som påverkar ens nattsömn.

-Tycker du om att sporta? Det är alltid en bra idé att träna men kanske har du tränat lite försent på dagen. Tränar man för sent på dagen kan man komma för mycket ”upp i varv” vilket gör att man inte kan somna i tid. Tänk på det innan du går igång med din träning.

-Har du mycket problem för tiden? Det kan hjälpa att ha en meditationsapp på telefonen som hjälper dig att somna. Om du är väldigt påverkad av något som tynger dig i din vardag kan det vara bra att prata med en professionel.

-Som sagt kaffe ska man helst inte dricka för sent på dagen. Det verkar uppkvickande. Detta gäller även te.

-Kanske har du det för varmt i sovrummet? Se till att ha fönstren öppna på vädring under dagen så att det är ordentligt kallt i ditt sovrum när du ska sova. Det är dessutom väldigt bra för luftkvaliteten i sovrummet att vädra regelbundet.

-Ljusa gardiner duger inte. De ska vara mörka, vare sig det är hissgardiner, rullgardiner eller en tredje typ av gardin. Det finns många olika sorters mörkläggningsgardiner att köpa online. Det är bara att gå igång med att leta.

-Om du har små barn kan detta påverka din sömn. Nyckeln till sovande barn är ofta bra rutiner som att läsa en bok etc.

Följer du dessa råd är du en bra bit på väg mot att få en bra nattsömn.