Select Page

Att shoppa online har aldrig varit lättare. Det finns riktigt många bra erbjudanden. Det är dock vissa saker du ska vara uppmärksam på innan du ger dig ut bland alla webbutiker.

Shoppa tryggt:

-Använd dig av kända hemsidor.

-Se efter hänglåset uppe i URL:en. Se exempelvis – satana.se

-Dubbelkolla dina kontoutdrag för att se att allt står rätt till. Ser du något som ser misstänkt ut – kontakta din bank. Hellre en gång för mycket än en gång för lite.

-Se till att regelbundet uppdatera dina antivirusprogram.

-När du blir ombedd att uppdatera dina lösenord – gör det och se dessutom till att inte använda samma lösenord till flera olika sidor.

-Se till att ditt wi-fi är låst så du inte får oinbjudna gäster. Tänk dessutom på detta om du t.ex sitter på ett café med gratis wi-fi eftersom andra kan se med.

-Om du har hittat ett bra erbjudande på en webbutik du inte känner till så undersök den närmare. Kanske är det någon du känner som har hört om den? Googla butiken och läs recensioner om den. Är webbutiken full av fel, har ett konstigt domännamn eller saknar kontaktdetaljer ska du vara på din vakt. Det kan dessutom vara en bra idé att läsa det finstilta så du är på den säkra sidan.

-Spara kvitton när du handlar. Du kanske behöver dem som bevis senare.

-Ser du ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant – var på din vakt och undersök närmare!

-Laddar du ner en så kallad shoppingapp ska du se till att det är en som har varit på marknaden i några år och som har bra anmälningar från användarna.

-När du handlar kan du be om att få sms-notifikationer från din bank för alla korttransaktioner.

 

Sist men inte minst, följ din magkänska och var vaksam. Man kommer långt med sunt förnuft!