Select Page

Du har garanterat köpt ett medlemskap i ett gym någon gång. Du har säkert också avslutat medlemsskapet också.Det kan vara riktigt svårt att komma igångmed träningen, även om du har de allra bästa avsikter. Med lite förberedelse kan du se till att ditt nästa försök inte blir så kortvarigt. Vill du veta hur? Läs med så får du några bra tips.

 

Vad är syftet med träningen?

Först och främst ska du fundera över och bestämma dig för vad du vill uppnå med träningen. Vill du bli starkare, få mer energi eller vill du gå ner i vikt? Berätta om dina planer för familj och vänner så att de vet varför du spenderar en hel del tid på gymmet. Det är också en klar fördel om du skriver ut en träningsplan. Om du har en skrivare hemma går det jättesnabbt och du kan spara lite pengar. Här kan du hitta allt till din skrivare om du till exempel skulle behöva en ny Canon toner eller nya bläckpatroner.

 

Vad ska du välja?

Först och främst bör du utnyttja alla möjligheter du har tillgång till när det gäller att uppnå dina mål. Du ska inte bara använda en liten handfull verktyg i träningscentret. När du börjar träna är allt nytt och spännande, så du bör försöka alla redskap och maskiner för att kunna känna efter vilka som passar just din träning. Det första du bör träna upp är dina muskler och leder. Pressa inte dig själv för mycket till att börja med. Det är bättre att börja lugnt och försiktigt för att sedan öka succecivt allteftersom muskler och leder byggs upp och blir starkare. Först därefter kan du börja välja ut exakt det som fungerar bäst för dig.

 

Kombination fungerar allra bäst

Kanske är det en kombination av styrketräning med fria vikter och cykling? Kanske är det styrketräning och löpning? Eller kanske ett helt tredje alternativ. Genom att kombinera två eller tre olika motionstyper, anlastar du kroppens leder så att du inte sliter på samma muskel eller led på samma sätt hela tiden. Generellt sett bör du alltid ha med styrketräning eftersom en stark kropp är grunden för all träning samtidigt som det ökar din efterförbränning. Det vill säga att du bränner kalorier efter träningen när du ligger hemma på soffan.

För bästa resultat bör du alltså kombinera styrketräning med någon form av konditonsträning som cykling, löpning eller rodd. Väljer du att springa ska du ta det lugnt och försiktigt i början så att dina leder, även här, får chansen att långsamt växa sig starka och stabila.