Select Page

Har du svårt att komma igång med träningen? Kanske känns det inte roligt att ge sig iväg själv för en löptur eller ett träningspass? Behöver du en träningskompis men har svårt att hitta en? Då har vi några bra tips i den här artikeln som kan underlätta. För dig med husdjur finns det nämligen ett bra alternativ: ta med dig ditt husdjur när du tränar! Det finns massor av bra och roliga övningar du kan göra tillsammans med din hund eller katt. I den här texten kommer vi titta närmare på några olika varianter.

Träna med hunden

Om du har en hund kan det vara en utmärkt idé att cykla tillsammans med hunden. Hundar brukar älska den höga hastigheten som de får möjlighet att springa i när husse eller matte cyklar. Dessutom får du möjlighet att träna benstyrkan och förbättra din kondition. En rolig motionsform som passar både människa och djur! Andra träningsformen tillsammans med hund kan vara agility, apport eller långa promenader. Hundar brukar också tycka om att bada och simma!

Träna med katten

När det gäller katter kan det vara lite svårare att hitta bra övningar. Katter gillar ju att vara självständiga och kunna röra sig fritt. Så för att aktivera din katt så är steg ett att se till att din katt har möjlighet att själv motionera. Ett bra sätt att göra det är att skaffa en kattlucka. Du hittar kattluckor här. Faktum är dock att apport är något man kan ägna sig åt även med sin katt. Det går att träna upp sin katt till mer än du kanske tror! När du ska träna upp din katt behöver du ge den extra kärlek och det är bra att ha din katts favoritgodis nära till hands för att uppmuntra katten. Använd gärna en leksak som du vet att din katt gillar. När du väl fått katten att springa efter leksaken, så följ efter och uppmuntra katten när den fångat leksaken. Upprepa proceduren några gånger och ha lite tålamod. Till slut har du en riktigt bra träningspartner i din katt!