Select Page

Efter ett rejält träningspass, kan man känna sig helt utmattad. Darrande ben, ömma muskler och dagen därpå kan det tom. vara svårt att komma ur sängen. Tränar du lugnt och sansat och lyssnar till din kropp, borde du slippa den här känslan. Men det är inte alltid att saker är som de borde vara, eller hur?

Det här gör du före träningen

Det finns de som hävdar att en kopp kaffe eller svart te innan träningen, ger dig antioxidanter nog att bekämpa de fria radikaler som orsakar mattheten. En energisnack av något slag är också bra, kolhydrater och protein är det som gäller här.

Ett beprövat trick är förstås uppvärmningen. Det är inte bara ett trick, det är en nödvändighet. Se till att du är helt uppvärmd innan du börjar träna. Något annat borde vara otänkbart. (men det var det här med borde…). När du tränar håller du ett bra flöde med jämn träning. Och du dricker förstås när du tränar. Vatten är bra, men en ordentlig sportdryck med rätt mineraler i, är ännu bättre. Svettas du mycket, måste du helt enkelt ersätta de salter, du svettas ut.

Det här gör du efter träningen

Efter träningen, sträcker du ut ordentligt i alla muskler. En kall dusch motverkar inflammation i musklerna. Har du möjlighet att regelbundet använda dig av en massör, ska du unna dig detta. En annan möjlighet är så kallade recovery boots. Det hörs nästan på namnet att det är fot och benkläder som man drar på ben och armar för att musklerna ska kunna återhämta sig. De fungerar med kompression. Läs mer om Optima Sport här,de saluför recovery boots.

Det kan vara på sin plats att dricka efter träningen med. Skölj ner en kolhydratrik snack med körsbärsjuice. Körsbär är rika på C-vitamin och antioxidanter som kroppen behöver, för att ta igen sig.